sâmbătă, februarie 07, 2009

situatii criza.


La fel ca in fiecare dimineata, Maria lenevea de zor in pat uitandu-se smechereste la ceasul ce ii ticaia la capul patului. Era doar 9 dimineata - aceeasi ora tembela care nu o lasa sa doarma inca zece minute.De fiecare data cand deschidea ochii simtea oboseala ce ii acapara trupul si pleopele.Brusc s-a ridicat din pat, aruncand patura ce o acoperea.A fugit pana la baie;s-a uitat in oglinda.De pe masuta alaturata a luat tubul de rimel aproape gol si oja ei preferata.In geanta de piele,aruncata cu o seara in urma de dupa usa, a gasit rujul ce ii punea in evidenta buzele suave si chipul palid.
Intoarsa in camera, a observat ca usa dulapului cu haine era inca deschisa.S-a asezat in fata lui si a inceput sa arunce pe pat tot ce ar fi putut fi posibil sa poarte cand iesea pe usa apartamentului proaspat renovat.Mereu a optat pentru o pereche confirtabila de blugi si un maieu cu o camsa sau cu un pulover subtire cu nasturi.
Si-a luat geanta din baie si a incaltat botinele primite cadou de la prietena ei cea mai buna.
La iesirea din bloc a observat norii primejdiosi de vara. Si-a continuat drumul pana la cafeneaua pe care de la un timp o frecventa zilnic.
Cafeaua era prea fierbinte pentru a fi bauta..deschide geanta, scoate pachetul si bricheta si isi aprinde o tigara. Se uita in pachet si constata cu dezamagire ca mai ramane decat una.A hotarat sa o pastreze pentru situatii criza..in drum la intoarcere.

Niciun comentariu: